Go Canes

Toen ik een maand geleden in Miami aankwam had ik nooit gedacht dat het zo’n eerste maand zou worden. Toen ze me vertelde dat de eerste periode ‘hurricane season’ was had ik niet gedacht dat dat er zo uit zou zien. Toen ik de naam de van school, de Miami Hurricanes, hoorde had ik niet gedacht dat dat zo letterlijk was.

Om maar even bij het begin te beginnen, dinsdag 5 september begonnen onze kwalificatie rondes om te bepalen welke 5 meiden het eerste toernooi mochten spelen. Na 1 van de 8 rondes van 9 holes gespeeld te hebben, ging ik op dinsdag middag naar school. Tijdens de enige les van die dag, psychologie, kreeg ik een email die vertelde dat de lessen vanaf woensdag waren geannuleerd, tot in ieder geval maandag.
Er werd ons aangeraden om zo snel mogelijk Florida te verlaten omdat orkaan Irma eraan kwam en het zag er niet goed uit.
Maar waar ga je dan heen als je net 3 weken in Miami bent, en thuis te ver weg is om heen te gaan. In paniek belde ik mijn ouders wakker met wie ik uren bezig ben geweest een vlucht weg uit Miami te zoeken. Na lang zoeken hadden we eindelijk een vlucht naar Philadelphia gevonden.

Op donderdag 7 september ben ik naar Philadelphia gevlogen. Na ongeveer een uur rijden naar een typisch Amerikaans klein dorpje kwamen we aan bij het huis van een meisje die ik in de eerste week heb leren kennen. Hier mocht ik voor zo lang als dat het nodig was verblijven.
Een gedwongen vakantie betekent dus ook volop de toerist uithangen. In een paar dagen bezochten we: Philadelphia, New York en Washington DC.
Een geluk bij een ongeluk, na onwijs veel stress en tranen omdat je toch ineens alles zelf moet gaan regelen in zo’n situatie heb ik toch dankzij Irma veel nieuwe en mooie dingen kunnen doen en zien.

Op zaterdag avond 16 september ben ik weer terug gevlogen naar Miami, school begint pas weer vanaf de 25e maar wij vliegen de 21e al naar Oklahoma voor de eerste wedstrijd van het seizoen. De komende dagen staan in het teken van trainen en voorbereiden voor het toernooi aangezien ik de afgelopen week niks heb kunnen doen.
We verblijven de komende dagen in The Biltmore Hotel, dit is op de golfbaan waar we altijd trainen dus dat is ideaal.

Na Oklahoma zijn er nog 2 wedstrijden achter elkaar en daarna zijn de toernooien voor dit semester klaar. Dan is het volledig focussen op de studie en trainingen.

Maar eerst op naar Oklahoma, go Canes

 

.

3 gedachten over “Go Canes”

  1. Jeetje Roos, wat een start! Maar ook dit heb je weer “overleefd” en bent weer ervaringen rijker! Je hebt mooi gebruik gemaakt van je extra vakantie tijd 🙂
    Veel succes verder en geniet van deze bijzondere tijd!
    Liefs, Kitty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *