Happy new year!

Happy new year!

Het is inmiddels alweer 2018, een jaar met nieuwe uitdagingen, nieuwe ervaringen en veel leuke dingen. Maar voordat ik terug ga naar Amerika en daar begin aan mijn tweede semester vol nieuwe uitdagingen is het eerst tijd voor een kleine terug blik op 2017. 2017 was een jaar wat in het teken stond van 1 hele grote stap: Amerika! Maar voordat ik die stap nam heb ik natuurlijk nog veel meer gedaan.
Om te beginnen heb ik in 2017 mijn stage bij KLM afgerond, een stage waar ik onwijs veel tijd aan kwijt was maar waar ik ook veel heb geleerd, nieuwe mensen heb leren kennen, en leuke ervaringen heb opgedaan.


Gelijk nadat mijn stage klaar was ben ik naar Sotogrande gegaan, waar ik samen met Romy en Zhen de Copa Sotogrande won.

Copa Sotogrande 2017

Na verder trainen en de competitie goed door te zijn gekomen, hebben we met het team van de pan de kruisfinale’s gehaald. Hier zijn wij na een spannende finale voor de tweede keer op rij landskampioen geworden.

Het was niet alleen een jaar met golf maar ook een jaar waar ik mijn studie International aviation services goed afsloot. Nadat ik mijn stage succesvol had afgerond was het voor mij tijd om de laatste verslagen in te leveren, en heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Dit was het laatste deel voor dat ik mij echt kon gaan richten op het vertrek naar Amerika. Omdat ik het toch wel spannend vond om te gaan had ik besloten alleen het ELTK (Europees Landen Team Kampioenschap) te spelen en het individuele EK aan mij voor bij te laten gaan.


Nog een weekje genieten thuis en toen ging ik toch echt op weg naar Miami.

De veranderingen waren groot en ik had een moeizame start door een orkaan. Toernooien gingen niet zo lekker en ik moest opzoek naar mijn spel. Na twee bezoekjes van mijn coach ben ik veel zelf gaan trainen om het vertrouwen terug te krijgen in mijn spel en swing. Ondanks de moeizame start ben ik door gegaan en heb ik uiteindelijk nog veel leuke dingen gedaan. Football wedstrijden, New York, Washington DC, en New Orleans bezoeken. En natuurlijk veel nieuwe vrienden gemaakt.

Na nog een weekje hard studeren de laatste week was het dan 21 december eindelijk tijd om naar huis te gaan. De laatste week van december heb ik voornamelijk buiten de deur doorgebracht om iedereen weer te zien.
Het was fijn om 2017 thuis af te sluiten en 2018 daar ook weer lekker te beginnen. Over een week vlieg ik alweer terug naar Miami om daar te beginnen aan mijn tweede semester als een ‘freshman’.

Iedereen een gezond en fijn 2018 en tot snel!

Eén gedachte over “Happy new year!”

  1. Voor jou ook de allerbeste wensen Roos. Ik heb er echt bewondering voor dat je doorgezet hebt na die moeilijke start in Amerika. Dat wijst er wel op dat je een echte winner bent.
    Maak er weer een mooi jaar van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *