Landskampioenen 2017

Afgelopen weekend was het dan zover, de kruisfinales van de competitie. Alle competitie wedstrijden in de poule werden gespeeld om 1 doel, de kruisfinales halen en vervolgens landskampioen worden.

Omdat wij eerste in de poule waren speelden wij in de halve finale tegen de nummer 2 van de andere poule, Noordwijk. Een sterke tegenstander waarvan wij vorig jaar in de finale net wonnen.

Op vrijdagmiddag reden wij met het team richting het mooie Drenthe waar op De Gelpenberg de wedstrijd gespeeld werd.

Op zaterdag ochtend vroeg begonnen we met de foursomes. 3 onwijs spannende foursomes brachten ons op een 4-2 voorsprong. Een snelle lunch en weer de baan in voor de singles. Waar het in de ochtend spannend was, was het in de middag weer net zo spannend. Nadat ik op 18 had verloren had ik nog geen idee hoe het bij de anderen in de baan stond. Onderweg naar de rest van het team die in de baan waren zag ik al wat blije gezichten. De eerste, derde én vierde single hadden gewonnen wat betekende dat we de 10 punten binnen hadden. We waren door naar de finale!

Zondag ging de wekker weer vroeg, de finale werd gespeeld tegen de Koninklijke Haagsche. Hier speelden wij in de poule ook al tegen, we wonnen 11-7 maar het was heel dicht bij elkaar. We wisten dat het een spannende strijd ging worden.
Waar we in de poulewedstrijd 4-2 achter stonden, gingen we nu de singles met een 4-2 voorsprong in.
Helaas na 9 holes stond de Haagsche voor in bijna alle partijen. Iedereen bleef keihard doorvechten tot het einde tot het 8-8 stond met nog 1 single in de baan. Deze ging 2 up 2 te gaan 17 op wat betekende dat we sowieso een 9-9 hadden. Na een hele mooie par op 17 hadden we de winst binnen.

Voor het tweede jaar op rij zijn we nu landskampioen geworden. Voor mij volgend jaar geen competitie omdat ik dan in Miami zit, maar supporten vanuit daar doe ik zeker.

 

Eén gedachte over “Landskampioenen 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *